Wat is lavendel etherische olie?

Etherische lavendelolie is een essentiële olie die wordt gewonnen uit de lavendelplant (Lavendula Angustifolia). Lavendel is een makkelijke, altijd groene plant waaraan bloemen groeien met een sterke geur. Lavendel komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en het middellandse zee gebied. Vandaag de dag zie je de plant overal in Zuid Europa, de United States, en Australië. 

Lavendel werd 2500 jaar geleden al gebruikt door de Perzen, de Grieken en de Romeinen om geur aan te brengen in het badwater en voor reiniging van de huid. Het woord lavendel komt dan ook van het Latijnse woord 'lavare' wat 'wassen' betekend. De oude Phoeniciers, Arabieren en Egyptenaren gebruikten lavendel als parfum en voor het mummificeren van hun doden. In de middeleeuwen gebruikte men strooide men lavendel in kastelen om de vloeren te desinfecteren om ziektes te voorkomen. Ook vandaag de dag gebruikt men lavendelolie nog regelmatig in zeep, cosmetica en parfums.

Lavendel heeft een zoete, bloemige en licht houtachtige geur. De kleur varieert van lichtgeel tot groengeel maar lavendel kan ook kleurloos zijn.

Lavendelolie wordt onttrokken aan de lavendelplant met behulp van stoomdestillatie. Hierdoor ontstaat er een zeer sterke lavendelolie met een sterke geur en hoge concentratie. 

Wilt u meer informatie over lavendelolie? Zie wikipedia!

 

Wilt u direct lavendelolie bestellen?

groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:    
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen.

Hoge kwaliteit lavendelolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, Mistercash, overboeking en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!