Lavendelolie maken

Lavendelolie maken kunt u thuis doen op kleine schaal. Wel is zelfgemaakte lavendelolie vaak van lagere kwaliteit en minder geconcentreerd dan professioneel bereidde lavendelolie. De makkelijkste methode om lavendelolie te maken is lavendel geruime tijd laten trekken in een neutrale basisolie. Hierdoor krijgt u een olie met een lavendelgeur. Wilt u een sterkere lavendelolie creëren dan zou u kunnen proberen de lavendel uit te persen. Hierdoor kunt u een veel sterkere lavendelolie maken dan de lavendelolie die u maakt door lavendel te laten weken in een basisolie. Voor deze methode is echter wel een grote hoeveelheid lavendel vereist voor een kleine hoeveelheid olie.

Om grootschalig lavendelolie te maken zult u moeten denken aan stoomdestillatie. Om dit op grotere schaal te kunnen doen is hoge kwaliteit apparatuur nodig met bijbehorende prijzen. Kleinschalige lavendelolie maken als hobby is echter prima te realiseren met eerder genoemde methoden.

Houd er verder rekening mee dat verontreinigingen in de gebruikte lavendel de houdbaarheid van zelfgemaakte lavendelolie kunnen beïnvloeden. Eventueel kunt u een paar druppels kruidnagelolie of lavendelolie toevoegen om de houdbaarheid te verbeteren. Kruidnagelolie en lavendelolie doden bacteriën wat de houdbaarheid van de olie ten goede komt. lavendelolie heeft ook een schimmelwerende werking. Houd er wel rekening mee dat beiden de geur van de lavendelolie beïnvloeden.

 

Wilt u direct lavendelolie bestellen?

groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:    
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.

Hoge kwaliteit lavendelolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, Mistercash, overboeking en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!